Top Terug naar homepage
Programma
  • Woensdag 25 april
  • 11:3012:00
    #GavoorKleur met Groenten en Fruit

    Spreker:
    Anne Marie Borgdorff
      (NAGF Nationaal Actieplan Groenten en Fruit)
    Locatie:

    Organisator:
    GroentenenFruit Huis
    Woensdag 25 april
    Favoriet outFavoriet aan
  • Woensdag 20 juni
  • 14:0014:30
    Lekker afvallen met noten

    Spreker:
    Koppejan Noten

    Locatie:

    Organisator:
    Koppejan Noten
    Woensdag 20 juni
    Favoriet outFavoriet aan
  • 16:3017:00
    Zorg&Welzijn

    Spreker:
    Rotterdam Foodcluster

    Locatie:

    Organisator:
    Rotterdam Foodcluster
    Woensdag 20 juni
    Favoriet outFavoriet aan
  • 17:0017:30
    Aardbeien… The next generation!

    Jaarlijks worden er door Beekers Berries Breeding wel duizenden nieuwe soorten aardbeien veredeld en getest om daaruit vervolgens alleen de beste te selecteren. In deze workshop nemen we je mee in het veredelingsproces en kom je meer te weten over de verschillende soorten Beekers Berries aardbeien. Daarnaast maak je kennis met de nieuwe generatie. Deze aardbeien zijn nog volop in ontwikkeling, op weg om de potentiële nieuwe smaakaardbei te worden, maar het leuke is dat je ze tijdens deze workshop toch alvast kunt proeven! Neem jij ook plaats in het Beekers Berries smaakpanel? We verwelkomen je graag 20 en/of 21 juni tijdens onze workshop!


    Spreker:
    Shirley van der Linder

    Locatie:

    Organisator:
    Beekers Berries
    Woensdag 20 juni
    Favoriet outFavoriet aan
  • 17:3018:00
    Van grond tot mond: een duurzaam kijkje achter de aardappel schermen

    Niet elke aardappel is geschikt voor Peka Kroef producten. Om die reden teelt elke teler, ondersteund door onze teeltbegeleiders, volgens een vast 'recept’ de aardappelen waarbij de milieubelasting zo minimaal mogelijk is. Daarnaast is in de indrukwekkende fabriek van Peka Kroef alles erop gestoeld zo min mogelijk fossiele bronnen te gebruiken. Zo zijn biomassa en biogas uit eigen waterzuivering de 2 primaire energiebronnen, welke worden omgezet in bruikbare stoom voor in het productieproces. Elke schakel in de keten, van grond tot mond, heeft de aandacht van de mensen van Peka Kroef. Deze presentatie geeft een uniek kijkje achter de schermen.


    Spreker:
    Harm Zom

    Locatie:

    Organisator:
    Peka Kroef
    Woensdag 20 juni
    Favoriet outFavoriet aan
  • 18:0018:30
    Gebruik Social Media levert meer traffic en kopers op

    Iedereen kent Facebook, Pinterest, Whatsapp of Youtube. De online marketeer van Nature’s Pride vertelt hoe Social Media zakelijk ingezet kan worden om je online zichtbaarheid te vergroten en uiteindelijk meer bezoekers naar je winkel te krijgen. Social Media is namelijk zeer geschikt voor achtergronden en verhalen over verse AGF producten en in het bijzonder exoten. Mensen zijn op zoek naar of een nieuwe toepassing, recept, een achtergrond verhaal of naar weetjes rond het product zelf. Relevante 'how-to’ filmpjes op Youtube of leuke posts op Facebook mobiliseren mensen en trekt publiek naar de winkel. De online marketeer van Nature’s Pride geeft je in de deze basistraining tips & tricks hoe je jouw social media kanalen effectief inzet.


    Spreker:
    Michelle Tanis

    Locatie:

    Organisator:
    Nature's Pride
    Woensdag 20 juni
    Favoriet outFavoriet aan
  • 18:3019:00
    Zorg&Welzijn

    Spreker:
    Rotterdam Foodcluster

    Locatie:

    Organisator:
    Rotterdam Foodcluster
    Woensdag 20 juni
    Favoriet outFavoriet aan
  • 19:0019:30
    Gebruik Social Media levert meer traffic en kopers op

    Iedereen kent Facebook, Pinterest, Whatsapp of Youtube. De online marketeer van Nature’s Pride vertelt hoe Social Media zakelijk ingezet kan worden om je online zichtbaarheid te vergroten en uiteindelijk meer bezoekers naar je winkel te krijgen. Social Media is namelijk zeer geschikt voor achtergronden en verhalen over verse AGF producten en in het bijzonder exoten. Mensen zijn op zoek naar of een nieuwe toepassing, recept, een achtergrond verhaal of naar weetjes rond het product zelf. Relevante 'how-to’ filmpjes op Youtube of leuke posts op Facebook mobiliseren mensen en trekt publiek naar de winkel. De online marketeer van Nature’s Pride geeft je in de deze basistraining tips & tricks hoe je jouw social media kanalen effectief inzet.


    Spreker:
    Michelle Tanis

    Locatie:

    Organisator:
    Nature's Pride
    Woensdag 20 juni
    Favoriet outFavoriet aan
  • 19:3020:00
    Het geheim van de smaak tomaten

    Smaak is het kenmerk van de tomaten van Looye Kwekers, zoals de bekende Honingtomaten®. Hoe komt deze smaak nu tot stand? Wat is nu eigenlijk de beste smaak? En is elke tomaat geschikt? De specialisten van Looye Kwekers geven de bezoeker een kijkje achter de schermen over 'Het geheim van de smaak’. De basis is de teelt met speciaal geselecteerde rassen en geteeld volgens een beproefd recept. Het telen van tomaten is een natuurlijk proces en is bijvoorbeeld afhankelijk van de hoeveelheid zon. Looye Kwekers licht toe hoe jaarrond alleen de beste tomaten onder de Looye Kwekers merken verkocht worden. Uiteraard bestaat de workshop uit een smaaktest door de bezoekers zelf. Ervaar en oordeel zelf.


    Spreker:
    Fleur van Ravensteijn

    Locatie:

    Organisator:
    Looye Kwekers
    Woensdag 20 juni
    Favoriet outFavoriet aan
  • 20:0020:30
    Grenzeloos en allergeen-vrij genieten met groenten

    Tijdens de workshop worden horeca, cateraars, ambachtelijke bedrijven, speciaalzaken, chef-koks, sous-chefs en ieder die mensen met een allergie graag wil laten genieten van goede, smaakvolle en veilige bereidingen meegenomen in de Europese richtlijnen. Zo ontdek je dat allergenen geen beperking of struikelblok is, maar juist een kans. En ervaar je dat het koken zonder allergenen geen kwestie is van weglaten of vervangen, maar een verdieping van de eigen culinaire creativiteit en dat groenten juist ook op dit vlak een prachtige bron vormen van culinaire inspiratie.

    Na deze workshop begrijp je de culinaire veelzijdigheid en onbegrensde mogelijkheden van groenten voor mensen met een allergie.


    Spreker:
    Marja Vijverberg

    Locatie:

    Organisator:
    Sweet Point
    Woensdag 20 juni
    Favoriet outFavoriet aan
  • 20:3021:00
    Gezonde kinderen en blije ouders met veggie pannekoeken

    Spreker:
    Studenten team

    Locatie:

    Organisator:
    Van Hall Larenstein
    Woensdag 20 juni
    Favoriet outFavoriet aan
  • Donderdag 21 juni
  • 12:0012:30
    Zorg&Welzijn

    Spreker:
    Rotterdam Foodcluster

    Locatie:

    Organisator:
    Rotterdam Foodcluster
    Donderdag 21 juni
    Favoriet outFavoriet aan
  • 12:3013:00
    Jongeren aan de groenten!

    Spreker:
    Scholieren

    Locatie:

    Organisator:
    Emaus College
    Donderdag 21 juni
    Favoriet outFavoriet aan
  • 13:0013:30
    Gepassioneerd ondernemer aan het woord: Wel gratis sporten maar niet gratis gezond eten?

    Spreker:
    Rob Baan

    Locatie:

    Organisator:
    Koppert Cress
    Donderdag 21 juni
    Favoriet outFavoriet aan
  • 13:3014:00
    Van grond tot mond: een duurzaam kijkje achter de aardappel schermen

    Niet elke aardappel is geschikt voor Peka Kroef producten. Om die reden teelt elke teler, ondersteund door onze teeltbegeleiders, volgens een vast 'recept’ de aardappelen waarbij de milieubelasting zo minimaal mogelijk is. Daarnaast is in de indrukwekkende fabriek van Peka Kroef alles erop gestoeld zo min mogelijk fossiele bronnen te gebruiken. Zo zijn biomassa en biogas uit eigen waterzuivering de 2 primaire energiebronnen, welke worden omgezet in bruikbare stoom voor in het productieproces. Elke schakel in de keten, van grond tot mond, heeft de aandacht van de mensen van Peka Kroef. Deze presentatie geeft een uniek kijkje achter de schermen.


    Spreker:
    Harm Zom

    Locatie:

    Organisator:
    Peka Kroef
    Donderdag 21 juni
    Favoriet outFavoriet aan
  • 14:0014:30
    Het geheim van de smaak tomaten

    Smaak is het kenmerk van de tomaten van Looye Kwekers, zoals de bekende Honingtomaten®. Hoe komt deze smaak nu tot stand? Wat is nu eigenlijk de beste smaak? En is elke tomaat geschikt? De specialisten van Looye Kwekers geven de bezoeker een kijkje achter de schermen over 'Het geheim van de smaak’. De basis is de teelt met speciaal geselecteerde rassen en geteeld volgens een beproefd recept. Het telen van tomaten is een natuurlijk proces en is bijvoorbeeld afhankelijk van de hoeveelheid zon. Looye Kwekers licht toe hoe jaarrond alleen de beste tomaten onder de Looye Kwekers merken verkocht worden. Uiteraard bestaat de workshop uit een smaaktest door de bezoekers zelf. Ervaar en oordeel zelf.


    Spreker:
    Fleur van Ravensteijn

    Locatie:

    Organisator:
    Looye Kwekers
    Donderdag 21 juni
    Favoriet outFavoriet aan
  • 14:3015:00
    Food&Trends

    Spreker:
    Martijn Kesteloo

    Locatie:

    Organisator:
    Sweet Point
    Donderdag 21 juni
    Favoriet outFavoriet aan
  • 15:0015:30
    Zorg&Welzijn

    Spreker:
    Rotterdam Foodcluster

    Locatie:

    Organisator:
    Rotterdam Foodcluster
    Donderdag 21 juni
    Favoriet outFavoriet aan
  • 15:3016:00
    Aardbeien… The next generation!

    Jaarlijks worden er door Beekers Berries Breeding wel duizenden nieuwe soorten aardbeien veredeld en getest om daaruit vervolgens alleen de beste te selecteren. In deze workshop nemen we je mee in het veredelingsproces en kom je meer te weten over de verschillende soorten Beekers Berries aardbeien. Daarnaast maak je kennis met de nieuwe generatie. Deze aardbeien zijn nog volop in ontwikkeling, op weg om de potentiële nieuwe smaakaardbei te worden, maar het leuke is dat je ze tijdens deze workshop toch alvast kunt proeven! Neem jij ook plaats in het Beekers Berries smaakpanel? We verwelkomen je graag 20 en/of 21 juni tijdens onze workshop!


    Spreker:

    Locatie:

    Organisator:
    Donderdag 21 juni
    Favoriet outFavoriet aan
  • 16:0016:30
    Gezonde kinderen en blije ouders met veggie pannekoeken

    Spreker:
    Studenten team

    Locatie:

    Organisator:
    Van Hall Larenstein
    Donderdag 21 juni
    Favoriet outFavoriet aan
  • 16:3017:00
    Het verhaal achter 'Mijn Keukentuintje'

    Spreker:
    Sjoerd Jochems

    Locatie:

    Organisator:
    Gipmans Planten
    Donderdag 21 juni
    Favoriet outFavoriet aan

VEG. behoudt zich het recht voor om tussentijds wijzigingen aan te brengen in het programma. 

Founding partners
  • ADN
  • Beekers Berries
  • Door telers met passie
  • GroentenFruit Huis
  • Koppejan Noten
  • Koppert Cress
  • Looye Kwekers
  • Nature's Pride
  • Peka Kroef
  • Rotterdam Food Cluster
Mediapartners
  • AGF
  • Biojournaal
  • Chain Magazine